Bútorkárpit

Miért tőlünk válasszon bútorkárpitot?

Azért, mert az elmúlt évek alatt a legtöbb beszállító portfólióját megvizsgálva alakítottuk ki kínálatunkat, ezáltal nálunk csak azokkal a kárpitokkal találkozhat, melyeket mi is bátran ajánlanánk saját bútorainkhoz.

A bútorkárpitok használata elengedhetetlen része életünknek! Ha kicsit körbenézünk lakásunkban, felfedezhetjük, hogy a lakástextil valójában milyen sok fajta módon van jelen környezetünkben. A legszembetűnőbb bútordarab melyen felfedezhetjük: az ágy, fotel, kanapé, de sokan egyszerűen csak dekorációs célból vásárolnak bútorszövet anyagot, hogy abból falvédő, vagy drapéria készüljön.

Ha a kárpitozott bútorok területén maradunk, akkor megállapíthatjuk, hogy a bútorkárpit gyűjtőfogalom milyen sokféle kárpit anyagot takar: A bevonó anyagok lehetnek bútorszövetek, bőrszövetek, bőrök, műbőrök textilbőrök.

A kiválasztandó anyagot elsősorban a bútor felhasználási területe határozza meg. Más kárpitot használunk a hálószoba, a nappali, mást egy szálloda, és mást egy étterem bútorainak kárpitozására. A kárpitos bútor rendeltetésétől függően, különböző minőségű bevonó anyagok közül választhatunk, melyek egyik legfontosabb jellemzője a kopásállóság.

Nagyobb igénybevételnek kitett helyeken, mint például egy étterem vagy mozi, nagyobb kopásállósággal rendelkező bevonó anyagot célszerű használni. A kárpit anyagok kopásállóságát az MD szám jelzi. Ezt a mutatót laboratóriumi körülmények között határozzák meg. Az eljárás lényege, hogy a szövetet elhelyezik egy asztalon, és egy speciális szerkezettel kezdik el koptatni. Ezt nevezzük Martindale dörzsteszt -nek. Az MD szám azt mutatja, hogy a kopás, hány ilyen próba után kezd látszani a felületen. Minél magasabb ez a szám, annál nagyobb a kopásállóság, és annál hosszabb az anyag élettartama is.

A világ vezető bútorkárpit gyártó cégei minden esetben feltüntetik az MD számot. Amennyiben ez a szám kevesebb, mint 10.000, ez azt jelenti, hogy az anyag gyenge minőségűnek mondható. közepesen kopásálló anyagok 20.000-30.000 MD számmal rendelkeznek. Ha egy anyagnak 30.000-nél magasabb az MD száma, az azt jelenti, hogy jó minőségű, hosszú élettartamra lehet számítani.